Házirend


Szeretettel köszöntjük a Pécsváradi Leányvásáron!
Örömünkre szolgál, hogy megtisztel bennünket jelenlétével.
Kérjük, mielőtt belép a rendezvény területére, olvassa el házirendünket,
amely minden Látogatóra érvényes!

Jegyvásárlás és belépés
– Aki részt kíván venni a rendezvényen belépő fizetésére kötelezett, ez alól csak a meghívott vendégek, előadók, árusok, a pécsváradi lakosok, a 14 év alattiak és a 65 év felettiek, valamint a rendezvény szervezői mentesülnek.
– Belépő fizetésének ellenében a Látogató karszalagot kap, ami feljogosítja a belépésre, ezt a beléptető pontokon helyezik fel, jól látható helyre. A karszalagot bármikor ellenőrizheti egy segítő vagy szervező.
– A karszalag vagy a belépő nem átruházható.
– A karszalag csak akkor jogosít fel a rendezvényre történő belépésre, ha a Látogató elfogadta a rendezvény házirendjét és tudomásul veszi, hogy a rendezők annak betartását folyamatosan ellenőrzik.
– A karszalag korlátlan ki- és belépésre jogosítja fel a Látogatót.
– A karszalag eltávolítása után a rendezvényre a Látogató már nem tud visszatérni.
– Abban az esetben, ha a Látogatónak érvénytelen a karszalagja (szakadt, megragasztott, másik rendezvényre való), a Látogató köteles elhagyni a rendezvény területét.
– A rendezvényre kizárólag a megváltott napijegyhez rendelt érvényességi időtartamban engedélyezett a belépés, illetve a rendezvényen való részvétel.
Média szabályzat
– A rendezők fenntartják a jogot bármely rendezvényen készült kép, videó vagy hanganyag internetes vagy nyomtatott médiában való megjelenítésére, vagy bármely reklámanyagként való felhasználására. Így a Látogatók az e fajta anyagokat csak engedélyezéssel használhatják fel.
– A rendezvény helyszínein kép- és hangfelvétel készül. Ennek megfelelően minden Látogatóról kép- és/vagy hanganyagok készülhetnek. Ezt a Látogatók a rendezvényen való részvétellel elfogadják és tudomásul veszik. Így az ebből fakadó problémák esetén utólagos kártérítést nem nyújthat be Vendég/Látogató.
– Amennyiben a Látogató közszereplőnek minősül, úgy a beleegyezése nélkül is nevesíthető.
– A Pécsváradi Művelődési Központban kihelyezett adatkezelési tájékoztató nyújt mindezekről bővebb információt.
Biztonság és elsősegély
– A szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak, amennyiben bármely sérülés történik, Látogató gondatlan viselkedése miatt.
– A Látogatóknak követniük kell a szervezők utasításait, ha azok egyes helyszínek kiürítésére, illetve bizonyos területek szabadon hagyására szólítják fel őket.
– Minden Látogatónak bármely olyan rendezvényen való tárgy birtoklása, mely személyekben vagy a berendezésben kárt okozhat szigorúan tilos. Vagy az alábbiak: kések, töltött lőfegyverek, szúrásra és vágásra alkalmas tárgyak, üveg, illetve méretükből, állapotukból vagy tömegükből eredően veszélyesek. Amennyiben bármely Látogatónál ilyen tárgy van a rendezvényen, a szervezőknek joguk van eltulajdonítani, illetve biztonságos helyre zárni a rendezvény idejére. Ha a személy ellenkezik ezek átadásánál, az általános házirendben foglaltak alapján kizárhatják a rendezvényről.
– Amennyiben a rendezvény Látogatója vagy Látogatói veszélyhelyzetet (például tűzeset) vagy baleseti veszélyforrást észlel/észlelnek, arról a rendezvényen biztonsági szolgálatot ellátó személyzet valamely tagját vagy tagjait azonnal köteles/kötelesek értesíteni.
Egyéb/Általános házirend
– A házirend szabályzatának nem ismerete semmilyen körülmények között sem mentesít az azok megsértéséért járó következmények alól!
– A rendezvényt minden korosztály látogathatja. A rendezvény semmilyen korhatáros programot nem tartalmaz.
– Semmilyen kárpótlásra nem jogosultak azok, akik bármilyen módon megszegik a házirendet.
– Ezeket a személyeket a szervezők jogosultak kizárni a rendezvényről.
– A rendezvény egész területére állatok bevitele tilos.
– A rendező a műsorváltoztatás jogát fenntartja.
– A szervező semmilyen felelősséget nem tud vállalni a rendezvényen elveszett, elhagyott, eltűnt vagy eltulajdonított tárgyakért.
– A rendezvény külső és belső területén a szemetelés tilos!
– A Látogató köteles tartózkodni minden olyan megnyilvánulástól, közléstől vagy cselekedettől, amely mások személyiségi jogait, életét, egészségét vagy testi épségét veszélyeztetheti vagy sérti.
– A rendezvény területén az árusítás, szórólapozás, illetve bármilyen reklámtevékenység szigorúan engedély köteles. Ennek megszegése feljogosítja a szervezőket, hogy kizárják az adott személyt a rendezvényről.
– A színpadra csak a fellépők vagy szervezők utasítására vagy engedélyére lehet a Látogatóknak fellépni.
– Az illegális szereket használókat, vagy akinél ilyet találunk, kizárjuk a rendezvényről és átadjuk a hatóságnak!
Az esemény Látogatói a rendezvényre történő belépésükkel és azon történő részvételükkel tudomásul veszik a fenti szabályokat. Bármely kérdésre az információs ponton tudnak válaszolni.
Kérjük, vigyázzatok egymásra és magatokra! Köszönjük közreműködésedet! Jó szórakozást, kellemes időtöltést!

Zádori János polgármester